woensdag 25 januari 2012

12 in 12 punt 4: Zolder opruimen

Momenteel wordt er in huize Jojzy hard gewerkt om 4 kasten en 1 bureau in elkaar te schroeven, voor de 12 in 12.

Volgende week wordt Julia alweer 4 jaar en van haar papa en mama krijgt zij een echt bureau. Ze had een kindertafeltje op haar kamer staan, maar de laatste tijd moest ze steeds leniger worden om daaraan te kunnen gaan zitten. Dus voor haar verjaardag kwam er een bureau! (Gelukkig konden we dit bedenken... serieus, ze heeft een gehele catalogus aan speelgoed!) Bij een bureau hoort ook een mooie boekenkast, dus meteen meebesteld.

Als we dan toch meubels gingen bestellen, dan meteen maar kijken voor een kast voor de zolder. Als echte Nederlanders hebben we dagen webwinkels afgestruind naar een webwinkel waar we voor alles in ene konden slagen. Je wilt natuurlijk slechts één maal verzendkosten betalen, die zijn namelijk niet mals!

Gelukkig konden we dan toch slagen en vandaag werden er tien dozen afgeleverd door twee sterke mannen. Julia sprong in het rond en vroeg zich af welke doos haar bureau was. Deze moest als eerste in elkaar gemaakt worden. Vriendjelief zag de bui al hangen, want ik word er vaak niet gezelliger op van die zelf-in-elkaar-steek-meubels... En dat met een overenthousiaste bijna-kleuter in de buurt. Maar het ging heel gemoedelijk, onder het genot van een luisterboek van Lotje in de dierentuin.

Resultaat: Een mooi bureau met opzetstuk, twee lege dozen in de schuur en een hele blije Julia! en een mama die heel moe is... Hopelijk komen we vanavond nog er aan toe om alvast één kast op zolder in elkaar te steken, dan kan ik morgen lapjes gaan uitzoeken! Dat lijkt mij een heerlijke klus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten