maandag 16 januari 2012

Foto's

Ik heb al een aantal keer eerder foto's beloofd, maar die vergeet ik steeds. Tel daarbij op dat we hier in huis op twee computers werken (één op zolder en één laptop in de huiskamer) met maar één snoertje voor de camera. Dus ik maak fanatiek foto's, maar het duurt vaak even voor ze op de computer staan. Daarom hier alvast een voorproefje, met oudere foto's en ook wat recentere!

Dit is Elise in haar poncho. Ik heb het patroon zelf getekend. Alhoewel ik het er niet zo geweldig uit vind zien, was het wel een geweldig ding in gebruik. Geen gedoe met armpjes in een mouwtje frommelen (wel eens geprobeerd??? Dat gaat dus totaal NIET)... Helaas is ze er alweer uitgegroeid en ligt het nu te wachten tot het volgende meisje erin kan liggen (begin februari van een vriendinnetje)

Dit zijn twee foto's van Julia met haar boevenrokje. Deze stof heb ik op de site van Farbenmix in duitsland kunnen bestellen en ik ben er helemaal weg van. Ik kan er heerlijk verhaaltjes bij verzinnen, wat er allemaal zou kunnen gebeuren met de figuurtjes op de rok. Julia heeft dat veel minder en de rok heeft eerst een tijdje in de kast gelegen. Dat kon ook, want de rok is uit eindelijk erg op de groei gemaakt. Dit is ook een zelfgetekend rokje, naar uitleg van haar. Het shirtje erboven is een Antonia van FM met een boord aan de onderkant toegevoegd.

Deze jurk heb ik gemaakt naar inspiratie van het kledingmerk Mim-pi. De blauwe ruit gecombineert met het rood in een jurk met meerdere lagen. Zowel de jurk als het vestje komen uit de Bizzkids. Helaas is vorige week de jurk naar zolder verhuisd om daar op Elise te liggen wachten. Het is Julia alweer te klein. Het vestje heeft ze overigens slechts twee keer aangehad, die had ik veel te klein gemaakt.
Is ze trouwens geen divaatje, zoals ze daar zit met haar zonnebril?


Dit setje is een Insa van FM, een vestje uit de Bizzkids (zelfde als hierboven) en een gekocht hemdje dat gepimpt is met een strijkapplicatie. Het bandje onderaan het vestje is een baisbandje dat ik met een siersteek heb genaaid.
Deze rok is weinig gedragen, ik vond het eerst te lang voor Julia. Toen ze wat gegroeid was in de lengte, bleek de rok te krap geworden zijn. Sindsdien heb maak ik gebruik van knoopsgaten elastiek!


Dit is een jurk gemaakt naar het patroon van ABC nr. 12. Dit jurkje heeft oorsponkelijk een ingewikkelde constructie op de rug om dicht te knopen. Dit zag ik niet zo zitten bij mijn draaikontje, dus heb ik het patroon aangepast. Ik heb elastiek achter ingezet en de jurk twee maten groter gemaakt zodat ze er makkelijk in zou kunnen. Deze maat had ze zeker wel nodig voor de lengte, ik vind de lengte van de jurk nu precies mooi voor Julia.


Voorop zit een mooie applicaties van Olvia the Pig, op dat moment een grote favoriet van Julia. Een heerlijk eigenwijs varkentje dat geheel haar eigen gang gaat en een eindeloze fantasie heeft. Ik snap wel waarom het een favoriet van Julia is.....

Voor in het najaar maakte ik voor Julia een Roodkapjesjas. Ik vond op het Stoffenspektakel een fantastische rode stof, die ik zou gaan gebruiken voor de jas. Van het patroon Taja van FM, maakte ik een jaspatroon. Uiteraard moet er aan een Roodkapjesjas ook een grote capuchon zitten. Al dat rood wordt gebroken door (uiteraard) Roodkapjeslint.... Helaas is ook deze jas naar zolder verhuisd, wegens te korte mouwen (of te lange armen, het is maar hoe je het bekijkt!)


 Deze uiltjes maakte ik naar een tutorial die ik gevonden had op het www. Helaas weet ik niet meer waar, dus kan ik niet de link erbij vermelden. Ik maakte het tijdens mijn zwangerschap, zodat mijn beide meisjes een zelfde knuffel hadden. Allebei de uiltjes hebben een plekje gekregen op de kamer van de meisjes!Als laatste nog twee foto's van Julia in haar feestjurk Feliz van FM. Er zit totaal 16 meter lint in verwerkt, als dat niet zwiert en zwaait. De jurk was gemaakt voor het 40 jarige trouwfeest van opa & oma, maar ook het feest van trakteren-op-school-omdat-er-een-zusje-geboren-is was een gelegenheid om de jurk te dragen! Ik vond het een heerlijk patroon om te maken en er komt zeker ooit nog een exemplaar (ik denk al aan donkerblauw met wit....)

 Met het uitzoeken en uploaden van deze foto's besef ik maar weer eens hoe hard de tijd gaat! Op de foto's van vorig jaar zomer was Julia nog echt een peutertje en over twee weken gaat ze alweer naar de kleuterschool! In de tussentijd is ze erg gegroeid, zowel fysiek als cognitief. Mijn kleine meid gaat alweer snel een grote stap maken in de maatschappij... Gelukkig is haar zusje nog klein! (Alhoewel dat ook erg snel gaat....)

1 opmerking:

  1. ziet er een fijne jas uit, maar waarom een infeite frans woord gebruiken, en niet het normale woord kap gebruiken, je zegt toch ook niet roodkapuchonnetje, maar roodkapje (ja toch)

    BeantwoordenVerwijderen